Agger

En af de mange fine sommerhuse i Agger

Byen ved sø, hav, skov, å og fjord

Som den eneste by i Danmark ligger Agger i gå-afstand fra enestående natur ved både sø, hav, skov, å og fjord. Det lille fiskersamfund i den sydlige del af Nationalpark Thy, ligger som en lille perle - midt i den storslåede natur.

I Agger finder man den rå og uforfalskede side af, hvordan Thy tager sig bedst ud i både regn, blæst og solskin. Er man på udkig efter en gratis energiindsprøjtning og smuk helse for sjælen, kan vi varmt anbefale en morgentur ved solopgang, hvor solen står op over Limfjorden, mens man går dæmningen rundt, kommer forbi Flade Sø med det smukke Lodbjerg Fyr i baggrunden, ser lagunesøerne med det rige fugleliv ud over Agger Tange og slutter af ved Vesterhavet. Det er ren balsam for sjælen.

Med vandet i fokus

I kraft af vores beliggenhed ved kysten er mange af byens aktiviteter knyttet til Vesterhavet. Vores bilfri strand byder på kilometervis af skøn sandstrand, hvor sommer og badeliv udfolder sig under det Blå Flag. Krik Vig fungerer som en ”kravlegård” for surfere på begynderstadiet. Her kan de trygt lege og øve, inden de flytter aktiviteterne ud til Vestkystens længste mole på Agger Tange, hvor de mere øvede surfere boltrer sig. Og det er ikke kun surfere og solbadere, der nyder godt af de gratis glæder ved vores strand. Også lystfiskerne ynder at fiske enten fra joller eller med fiskestang på molen, ligesom vores lokale roklub og havkajak-klub ofte er at finde i området.

I skrivende stund arbejdes der på en renovering af Agger havn, hvor havnen bliver renoveret med blandt andet velfærdsfaciliteter. Som eneste havn med direkte indgang til nationalparken, skal Agger Havn jo gerne fremstå som et attraktivt sted at besøge.

En aktiv by

Agger er et skønt sted at bo og opholde sig, og det budskab ønsker vi at sprede vidt og bredt. Vi har brug for tilflyttere både i form af helårsbeboere og sommerhusejere, og derfor er vi mange ildsjæle og foreninger, der arbejder på højtryk for at synliggøre vores skønne område. Selvom byen kun tæller ca. 230 fastboende, huser  vi ca. 8.000 ”hoveder”, når vores badehotel, campingplads, to feriecentre, Bed & Breakfasts og mange sommerhuse er besat. Derfor er det også helt afgørende, at vi som by har masser at byde på. Og det har vi…

Vi har et rigt foreningsliv med min. 15 forskellige foreninger, kort afstand til gode indkøbsmuligheder, hyggelige souvenier-, kunsthåndværk- og brugskunst-butikker, café, grillbar og spændende seværdigheder som museum, bunkers, Lodbjerg Fyr, fuglereservatet, vores lokale Mary-skulptur samt direkte adgang til Nationalpark Thy, hvor de store naturoplevelser står i kø.

Events for lokale, turister og besøgende

Vores lokale foreninger står for arrangementer som Ladywalk, hvor 5.000 kvinder hvert år møder op og går i vores smukke natur som støtte til et godt formål og Agger Athlon, hvor deltagerne kommer fra nær og fjern for at konkurrere i forskellige outdoor-discipliner som windsurfing, kitesurfing, havkajak, kano, løb og mountainbike med mere.

Herudover er der hvert år et væld af øvrige arrangementer som Fiskedagen, fiskeauktion, Sange ved havet, Sct. Hans, juleoptog, Store Kagebord, kræmmermarked, musikarrangementer, sommerfest og diverse fællesspisninger med mere. Fælles for de mange arrangementer er, at det som regel er såvel de lokale borgere som de faste sommerhusejere og øvrige gæster, der hjælper til ved arrangementerne.

De gratis glæder

Og man behøver ikke at have den store pengepung fremme for at bosætte sig  eller feriere i Agger. Boligerne er billige, og området er fyldt med gratis glæder. Udover at man kan få mange timer til at gå med solbadning på stranden, leg i vandkanten, surfing, kajak, lystfiskeri, rav-jagt eller andre aktiviteter ved vandet, er der rig mulighed for at tage på gå- , cykel eller rideture i og omkring nationalparken, gå på jagt eller måske dyste i petanque, beachvolley eller fodbold på banerne ved Agger Petanque Klub. Her er, kort sagt, noget for alle.

Nok er Agger en lille by og vi tænker stort!

Læs mere på Aggers website - klik på knappen herunder...


Her ligger Agger

 
 

Aktiviteter i Agger

I Agger arrangeres der en del aktiviteter og vi har blandt andet Agger Athlon, som du kan se en film om her