Klitmøller

Klitmøller Landingsplads

Frihed, fleksibilitet og et aktivt liv tæt på naturen

Klitmøller er formentlig mest kendt som værende surfernes paradis og ”hovedstaden” i Cold Hawaii. Men byen er meget mere end det. Klitmøller er en hyggelig, lille fiskerby fyldt med atmosfære, hygge og drivkraft.

I Klitmøller er der plads til og muligheder for alle. Her lever outdoor-folket sit aktive friluftsliv i den rå, uspolerede natur, her driver de erhvervsdrivende deres spændende virksomheder, her slår kunst-, kultur- og foreningslivet sine folder, og her nyder børnefamilierne en tryg og indholdsrig hverdag.

Med vores beliggenhed, på grænsen til Nationalpark Thy, er der mulighed for at nyde naturen på tætteste hold og føre et aktivt fritidsliv. Det er absolut ikke uvæsentligt i en tid, hvor hele tankegangen, om hvordan vi indretter vores liv, er i bevægelse. Fritiden er kommet mere og mere i fokus, og mange begynder at vælge bopæl ud fra de muligheder, de forskellige områder byder på uden for arbejdstiden. Den tendens må absolut siges at være til Klitmøllers fordel.

Dynamiske erhvervsklynger bygger bro mellem arbejde og fritid

I Klitmøller har vi arbejdet intensivt med etableringen af dynamiske erhvervsklynger som Cold Hawaii Starfish og Cowork Klitmøller. Spændende kontorfællesskaber, hvor man dyrker styrken ved at være flere. Udover at der kan være økonomiske fordele i at deles om udgifterne, drager man også fordel af hele netværks- og synergitankegangen, når man samler stærke, kompetente og dynamiske kræfter i samme hus.

Vi tænker vores erhvervsklynger bredere end til blot vores lokale virksomheder. Byen har mange besøgende, der kommer forbi en enkelt dag eller to for at surfe, og som ikke kan afse mere tid på grund af deres job. Denne problemstilling forsøger vi at imødegå ved at tilbyde leje af kontorpladser på dagsbasis hos én af vores erhvervsklynger. Dermed kan byens besøgende kombinere arbejde og fritid og blive en del af et kreativt miljø for en periode. Nøgleordene er  frihed og fleksibilitet – og det er ingen hemmelighed, at vi håber på, at initiativet vil bidrage til, at flere af byens besøgende vælger at blive her i længere tid.

Fritidslivet

Fritidsaktiviteterne i Klitmøller udspringer for en del af aktiviteternes vedkommende af mulighederne i naturen. Her er perfekte vind- og vandforhold for surfer-folket, man kan sejle kajak, dyrke lystfiskeri, studere det rige fugleliv, udforske naturens spisekammer, spille golf, køre mountainbike i det kuperede terræn, opleve nationalparken på gåben eller til hest, deltage i Nationalparkmaraton, strandmaraton og meget mere.

Det er dog langt fra alt, der foregår udendørs. Byen har også et motionscenter, gospelkor og rytmisk kor samt Aktivgruppen, der arrangerer alt fra kunst- og fotoudstillinger til bankospil, musik, fællessang, sy- og kortklubber med mere.

Samarbejdet mellem byens foreninger og grupper er unikt. Vi er en lille by, hvor man kender hinanden, og hvor det er naturligt, at alle arbejder sammen og løfter i flok. Der er derfor altid hjælpende hænder at finde, hvad enten der er brug for frivillige foreningsfolk, frivillige hjælpere til World Cuppen eller foreninger, der arbejder sammen om diverse arrangementer som vores årlige Sct. Hans-fest. Lysten til at bidrage og yde en indsats er stor - ikke blot hos de voksne, men også hos børnene. Byens nye skaterrampe har byens børn eksempelvis selv tjent pengene til via cykelsponsorløb.

Det gode børneliv

I Klitmøller prioriterer vi generelt børneområdet højt. Vores skole og børnehave er private enheder, hvilket giver os gode muligheder for at sætte vores eget præg på undervisningen og tilpasse indholdet efter relevante, lokale forhold. Eksempelvis er surfing et fag i skolen, hvor børnene blandt andet lærer svømning, får viden om havets bevægelse og forholdene i havet og har engelsk, når verdensstjernerne fra World Cuppen besøger skolen.

På hele børneområdet er det nøgleord som ”sammenhæng” og ”samarbejde”, der er i fokus. Vores dagplejere har legestue i børnehaven, børnehave og skole er tæt integreret, skolen bruger spejderhuset til undervisning, og mikrospejderne bliver hentet direkte fra fritteren, når de skal til spejdermøde. Der er med andre ord gode, trygge rammer for de yngste. Og de trygge rammer afspejler sig direkte i måden, børnene færdes på i bybilledet, hvor det ikke er atypisk at se cyklende og skatende børn på vejene, på legepladsen eller ved ”æ haw”.

Med etablerede erhvervsklynger, der bygger bro mellem arbejde og fritid, et rigt udbud af alsidige fritidsaktiviteter, et integreret og højt prioriteret børneområde samt et rigt og varieret erhvervsliv med både kunsthåndværksforretninger, dagligvareforretninger, spændende spisesteder med mere, er Klitmøller - kort og godt - et dejligt sted at bo og opholde sig året rundt.

Læs mere om Klitmøller på en af de to links herunder...


Her ligger Klitmøller