Stenbjerg

Stenbjerg Landingsplads

En perle, midt i Nationalpark Thy

Med første parket til smukke naturoplevelser, et aktivt foreningsliv og et stærkt socialt fællesskab, er Stenbjerg godt rustet til udfordringerne med at tiltrække nye borgere til området.
Stenbjerg ligger i gåafstand til såvel Vesterhavet som den smukke klitplantage og den unikke klithede. Her kan man fordybe sig i roen, slappe af til lydene fra Vesterhavet, mærke duften af salt og hav, porse, lyng, fyrnåle, lav og mosser og nyde den smukke udsigt fra forblæste klittoppe. Med andre ord: Her står de sanselige oplevelser i kø.

Vores omskiftelige vejr kan i storme byde på den rene, ukontrollerede vildskab og havets utæmmelige kraft, mens der er helt stille og fredfyldt i vindstille vejr, hvor man kan nyde lyden af trækkende gæs og traner, fasaner, der skogrer, og råvildtet, der dagligt viser sig i området. Her, midt i den friske luft, kan man føle sig i ét med naturen og opleve en stærk kontrast til det hektiske storbyliv.

Det sociale liv i fokus

I Stenbjerg vægter vi det sociale liv højt. Vi har et aktivt foreningsliv, hvor såvel lokale som turister deltager i løjerne. Skal man have tilfredsstillet sit konkurrencegen, kan man eksempelvis tilmelde sig kroket, petanque og krolf. Vi har fostret flere danmarksmestre i kroket, så man skal være indstillet på at få kamp til stregen, hvis man stiller op i denne disciplin. Byens mænd har endvidere stiftet en madklub, hvor de mødes og hygger sig, ligesom kvinderne har stiftet en dameklub, og når der står fest på programmet, slår de to klubber sig sammen og hygger sig i fællesskab.

I kirkehuset ved Stenbjerg Kirke arrangeres der i vinterhalvåret hyggelige sammenkomster med spændende foredrag, kaffe og fællessang. Og Stenbjerg Kirke bidrager også til hyggelige sammenkomster uden for kirkens mure. Hvert år i august afholder præsten således en strandgudstjeneste, der er akkompagneret af Iversen Band fra Agger. Det er en helt igennem fantastisk og stemningsfuld oplevelse, og vi er som regel heldige med vejret. Her kan vi sidde ved fiskehusene ved Stenbjerg Landingsplads og nyde solen og havet, mens vi lytter til præstens ord og hygger os med kaffe og kage.

Arrangementer med bred appel

I Stenbjerg har vi haft stor succes med at skabe liv i byen gennem forskellige arrangementer, der tiltrækker besøgende fra alle egne af landet. Den ubetinget største event er ”Stenbjergdag”, der hvert år tiltrækker flere tusinde besøgende. Stenbjergdag holdes ved landingspladsen, hvor fiskehusene er åbne for de besøgende. Ét af husene er i dagens anledning indrettet som kaffehus, mens der i auktionshuset er dækket op til fællesspisning og stort fiskebord. Uden for på landingspladsen står den på fest, farver, levende musik og masser af god stemning.

Vores fiskeauktion, som vi holder lige før efterårsferien, trækker ligeledes mange besøgende til. Her gør vi lidt ekstra ud af det ved at servere en lille fiskeplatte og sørge for levende musik, så man udover at deltage på auktionen også kan få nogle hyggelige timer sammen. Såvel Stenbjerdag som fiskeauktionen er for mange blevet en fast tradition, som de dukker op til år efter år.

Det er dog ikke kun, når vi holder større arrangementer, at Stenbjerg er et besøg værd. Vores redningsmuseum med redningsbåd og udstilling er også et besøg værd, ligesom et besøg i den anerkendte, tyske kunstner Käte Lassens hus kan anbefales. Her finder man kopier af både Käte Lassens egne malerier, inspireret af Stenbjergs barske og eksotiske miljø, og af P.S. og Marie Krøyers samt Jens Søndergaards værker.

Smag på Vesterhavet og Thy Nationalpark

Vi er stolte af vores beliggenhed med nationalparken lige i baghaven. Det åbner for mange spændende naturoplevelser som eksempelvis svampeplukning i plantagen, blåbær- og tranebær-plukning i klitheden, vandreture i terrænet med mere. Nationalpark Thy har et informations- og temacenter ved Stenbjerg Landingsplads, hvor man kan få information om og inspiration til diverse udflugtsture i nationalparken.

Man behøver dog ikke selv at gå på jagt, for at smage en bid af Thy. Stenbjerg Kro er kendt for sin regionale madkultur med fokus på gode, lokale råvarer, så har man lyst til at prøve nogle af de mange lækre, lokale specialiteter, baseret på ingredienser, der lever og gror i henholdsvis Vesterhavet og Nationalpark Thy, så er Stenbjerg Kro stedet.

Uanset om man søger fred, ro og store naturoplevelser, eller om man ønsker at være en del af et socialt foreningsliv og et stærkt by-fællesskab, så kan man finde det hele – og mere til - i Stenbjerg. 

Læs mere om Stenbjerg på en af de to links herunder...

Her ligger Stenbjerg